28. november 2023

Julien Ochala modtager Ascending Investigator bevilling fra Lundbeckfonden

BEVILLINGER

Lektor Julien Ochala har modtaget en forskningsbevilling på 4.95 mio. kr. fra Lundbeckfondens Ascending Investigator-program til forskning i myosins rolle i muskelsygdommen CIM (critical illness myopathy). Bevillingen er et bevis på det betydningsfulde og vigtige arbejde, som Julien og hans hold udfører.

Lundbeckfonden’s Ascending Investigator-program sigter mod at støtte talentfulde og etablerede forskere i yderligere at udvikle deres karriere, specifikt inden for neurovidenskabens område. Fondens formål er at støtte projekter, der bidrager til en bedre grundlæggende forståelse af hjernen og sygdomme i nervesystemet.

Undersøgelse af myosins afgørende rolle i muskelsygdommen CIM

Hvert år indlægges mere end 20.000 patienter på intensivafdelinger i Danmark, og en betydelig del af dem oplever muskelsvind og svaghed efter udskrivelse - en tilstand kendt som critical illness myopathy (CIM), hvor der i øjeblikket ikke findes behandlinger ud over fysioterapi. Tilstanden fører til forlængede rekonvalescensperioder og nedsat livskvalitet for de ramte. 

Lektor Julien Ochala
Lektor Julien Ochala

I sit projekt sigter lektor Julien Ochala mod at afsløre de underliggende mekanismer af CIM ved at undersøge myosin, det mest almindelige muskelprotein. Forståelse af disse mekanismer er afgørende for udvikling af målrettede indgreb og behandlinger for patienter, der lider af CIM.

Projektets resultater kan give afgørende indsigt, der kan påvirke fremtidige strategier for forebyggelse, diagnosticering og behandling og derved give håb for patienter med CIM.

Instituttet ønsker Julien tillykke med denne velfortjente bevilling og ser frem til de værdifulde bidrag, hans gruppes forskning vil give til søgningen efter effektive behandlinger for CIM.

Du kan læse mere om Julien’s arbejde her: https://bmi.ku.dk/english/research/exercise-and-muscle/ochala-group/

 

Emner