Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat)

Research output: Book/ReportReportResearch

Standard

Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat). / Gundersen, Per.

Københavns Universitet, 2008. 43 p. (Arbejdsrapport Skov & Landskab).

Research output: Book/ReportReportResearch

Harvard

Gundersen, P 2008, Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat). Arbejdsrapport Skov & Landskab, vol. 46, Københavns Universitet.

APA

Gundersen, P. (2008). Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat). Arbejdsrapport Skov & Landskab

Vancouver

Gundersen P. Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat). Københavns Universitet, 2008. 43 p. (Arbejdsrapport Skov & Landskab).

Author

Gundersen, Per. / Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat). Københavns Universitet, 2008. 43 p. (Arbejdsrapport Skov & Landskab).

Bibtex

@book{ff140caaa81d42f8838c1eb6f800feef,
title = "Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat)",
abstract = "Nitratudvaskningen fra skove er generet lavere end fra landbrugsarealer, fordi der ikke g{\o}des i skovene. Men {\o}get luftforurening med kv{\ae}lstof bl.a. fra landbruget medf{\o}rer {\o}get nitratudvaskning fra skove. De h{\o}jeste udvask¬ninger forekommer i sm{\aa}skove og i skovkanter ved husdyrbrug.Rapporten beskriver de vigtigste forhold og processer, der er afg{\o}rende for m{\ae}ngden at nitratudvaskning fra skov: kv{\ae}lstofdeposition, kv{\ae}lstofoptag i tr{\ae}erne og akkumulering af kv{\ae}lstof i jorden samt vandkredsl{\o}bet i skov. Rapporten sammenfatter ogs{\aa} viden om nitratudvaskning fra juletr{\ae}er og pyntegr{\o}nt. For at kunne vurdere nitrat¬udvaskningen fra skov¬ i drikkevandsomr{\aa}der er der udviklet en simpel bereg¬nings¬model (SkovNitrat). Rapporten beskriver og dokumenterer modellen.",
keywords = "Jordbundens kemi, nitrat, grundvand, skove",
author = "Per Gundersen",
year = "2008",
language = "Dansk",
volume = "46",
series = "Arbejdsrapport Skov & Landskab",
publisher = "Skov og Landskab",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat)

AU - Gundersen, Per

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Nitratudvaskningen fra skove er generet lavere end fra landbrugsarealer, fordi der ikke gødes i skovene. Men øget luftforurening med kvælstof bl.a. fra landbruget medfører øget nitratudvaskning fra skove. De højeste udvask¬ninger forekommer i småskove og i skovkanter ved husdyrbrug.Rapporten beskriver de vigtigste forhold og processer, der er afgørende for mængden at nitratudvaskning fra skov: kvælstofdeposition, kvælstofoptag i træerne og akkumulering af kvælstof i jorden samt vandkredsløbet i skov. Rapporten sammenfatter også viden om nitratudvaskning fra juletræer og pyntegrønt. For at kunne vurdere nitrat¬udvaskningen fra skov¬ i drikkevandsområder er der udviklet en simpel bereg¬nings¬model (SkovNitrat). Rapporten beskriver og dokumenterer modellen.

AB - Nitratudvaskningen fra skove er generet lavere end fra landbrugsarealer, fordi der ikke gødes i skovene. Men øget luftforurening med kvælstof bl.a. fra landbruget medfører øget nitratudvaskning fra skove. De højeste udvask¬ninger forekommer i småskove og i skovkanter ved husdyrbrug.Rapporten beskriver de vigtigste forhold og processer, der er afgørende for mængden at nitratudvaskning fra skov: kvælstofdeposition, kvælstofoptag i træerne og akkumulering af kvælstof i jorden samt vandkredsløbet i skov. Rapporten sammenfatter også viden om nitratudvaskning fra juletræer og pyntegrønt. For at kunne vurdere nitrat¬udvaskningen fra skov¬ i drikkevandsområder er der udviklet en simpel bereg¬nings¬model (SkovNitrat). Rapporten beskriver og dokumenterer modellen.

KW - Jordbundens kemi

KW - nitrat

KW - grundvand

KW - skove

M3 - Rapport

VL - 46

T3 - Arbejdsrapport Skov & Landskab

BT - Nitratudvaskning fra skovarealer - model til risikovurdering (SkovNitrat)

CY - Københavns Universitet

ER -

ID: 230038393