Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Standard

Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere. / Braae, Ellen Marie; Nielsen, Kristian Berg.

In: Landskab, No. 4, 2011, p. 113-115.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Harvard

Braae, EM & Nielsen, KB 2011, 'Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere', Landskab, no. 4, pp. 113-115.

APA

Braae, E. M., & Nielsen, K. B. (2011). Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere. Landskab, (4), 113-115.

Vancouver

Braae EM, Nielsen KB. Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere. Landskab. 2011;(4):113-115.

Author

Braae, Ellen Marie ; Nielsen, Kristian Berg. / Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere. In: Landskab. 2011 ; No. 4. pp. 113-115.

Bibtex

@article{64a1b5f81fd24c8c9580634fa5fdb437,
title = "Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere",
abstract = "I 2009 dannede Palais de Chaillot – det franske arkitekturmuseum vis {\`a} vis Eiffelt{\aa}rnet – ramme om en stor udstilling med titlen ”Le Grand Pari(s)”. Den var led i et st{\o}rre politisk projekt om Paris{\textquoteright} fremtid s{\o}sat af Sarkozy lui-m{\^e}me. Franske pr{\ae}sidenter har tradition for at ville manifestere deres embedsperiode direkte i Paris{\textquoteright} arkitektur og byplanl{\ae}gning. Sarkozys m{\aa}l er imidlertid at pr{\ae}ge hele den parisiske region. Resultatet af de udvalgte 10 teams – best{\aa}ende af f{\o}rende overvejende franske og s{\aa} godt som udelukkende arkitekt- og byplanl{\ae}gningstegnestuer – repr{\ae}senterer vel det aktuelt mest h{\o}jtflyvende bud p{\aa}, hvordan en region domineret af en metropol med mange millioner indbyggere kan udvikle sig. Det var et krav, at forslagene skulle tage hensyn til m{\aa}ls{\ae}tningerne i Kyoto protokollen, og derfor indgik {\o}kologiske og landskabsarkitektoniske temaer i alle de vision{\ae}re forslag – uanset om tanken var at {"}perforere{"} Paris' t{\ae}tte bystruktur med gr{\o}nne omr{\aa}der eller lade byen vokse i Seinedalen helt ud til Le Havre.I dette for{\aa}r {\aa}bnede s{\aa} udstillingen {"}“La Ville fertile” {"} – den frugtbare by. Den kan ses som landskabsarkitekternes opf{\o}lgning og atter en gang er Palais de Chaillot rammen om et stort udstillingsprojekt. Forventningen er, at der vil komme over 100.000 bes{\o}gende. I udstillingen er landskabsarkitekter de centrale akt{\o}rer, og det har fra s{\aa}vel kulturministeren som museets ledelse v{\ae}ret hensigten at eksponere en ny tendens inden for urbanismen, nemlig den, der i disse {\aa}r udg{\aa}r fra landskabsarkitekterne. En tendens, som {"}atter s{\ae}tter samspillet mellem det konstruerede og det levende naturmilj{\o} i centrum for overvejelserne over den moderne by{"} – som det hedder i programmet.",
keywords = "Byplanl{\ae}gning, Landskabsarkitektur, B{\ae}redygtig byudvikling",
author = "Braae, {Ellen Marie} and Nielsen, {Kristian Berg}",
year = "2011",
language = "Dansk",
pages = "113--115",
journal = "Landskab",
issn = "0023-8066",
publisher = "Arkitektens Forlag",
number = "4",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Udstilling La Ville Vertile – et frugtbart samarbejde mellem landskabsarkitekter og politikere

AU - Braae, Ellen Marie

AU - Nielsen, Kristian Berg

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - I 2009 dannede Palais de Chaillot – det franske arkitekturmuseum vis à vis Eiffeltårnet – ramme om en stor udstilling med titlen ”Le Grand Pari(s)”. Den var led i et større politisk projekt om Paris’ fremtid søsat af Sarkozy lui-même. Franske præsidenter har tradition for at ville manifestere deres embedsperiode direkte i Paris’ arkitektur og byplanlægning. Sarkozys mål er imidlertid at præge hele den parisiske region. Resultatet af de udvalgte 10 teams – bestående af førende overvejende franske og så godt som udelukkende arkitekt- og byplanlægningstegnestuer – repræsenterer vel det aktuelt mest højtflyvende bud på, hvordan en region domineret af en metropol med mange millioner indbyggere kan udvikle sig. Det var et krav, at forslagene skulle tage hensyn til målsætningerne i Kyoto protokollen, og derfor indgik økologiske og landskabsarkitektoniske temaer i alle de visionære forslag – uanset om tanken var at "perforere" Paris' tætte bystruktur med grønne områder eller lade byen vokse i Seinedalen helt ud til Le Havre.I dette forår åbnede så udstillingen "“La Ville fertile” " – den frugtbare by. Den kan ses som landskabsarkitekternes opfølgning og atter en gang er Palais de Chaillot rammen om et stort udstillingsprojekt. Forventningen er, at der vil komme over 100.000 besøgende. I udstillingen er landskabsarkitekter de centrale aktører, og det har fra såvel kulturministeren som museets ledelse været hensigten at eksponere en ny tendens inden for urbanismen, nemlig den, der i disse år udgår fra landskabsarkitekterne. En tendens, som "atter sætter samspillet mellem det konstruerede og det levende naturmiljø i centrum for overvejelserne over den moderne by" – som det hedder i programmet.

AB - I 2009 dannede Palais de Chaillot – det franske arkitekturmuseum vis à vis Eiffeltårnet – ramme om en stor udstilling med titlen ”Le Grand Pari(s)”. Den var led i et større politisk projekt om Paris’ fremtid søsat af Sarkozy lui-même. Franske præsidenter har tradition for at ville manifestere deres embedsperiode direkte i Paris’ arkitektur og byplanlægning. Sarkozys mål er imidlertid at præge hele den parisiske region. Resultatet af de udvalgte 10 teams – bestående af førende overvejende franske og så godt som udelukkende arkitekt- og byplanlægningstegnestuer – repræsenterer vel det aktuelt mest højtflyvende bud på, hvordan en region domineret af en metropol med mange millioner indbyggere kan udvikle sig. Det var et krav, at forslagene skulle tage hensyn til målsætningerne i Kyoto protokollen, og derfor indgik økologiske og landskabsarkitektoniske temaer i alle de visionære forslag – uanset om tanken var at "perforere" Paris' tætte bystruktur med grønne områder eller lade byen vokse i Seinedalen helt ud til Le Havre.I dette forår åbnede så udstillingen "“La Ville fertile” " – den frugtbare by. Den kan ses som landskabsarkitekternes opfølgning og atter en gang er Palais de Chaillot rammen om et stort udstillingsprojekt. Forventningen er, at der vil komme over 100.000 besøgende. I udstillingen er landskabsarkitekter de centrale aktører, og det har fra såvel kulturministeren som museets ledelse været hensigten at eksponere en ny tendens inden for urbanismen, nemlig den, der i disse år udgår fra landskabsarkitekterne. En tendens, som "atter sætter samspillet mellem det konstruerede og det levende naturmiljø i centrum for overvejelserne over den moderne by" – som det hedder i programmet.

KW - Byplanlægning

KW - Landskabsarkitektur

KW - Bæredygtig byudvikling

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 113

EP - 115

JO - Landskab

JF - Landskab

SN - 0023-8066

IS - 4

ER -

ID: 37569783