01. februar 2019

Signe Sørensen Torekov er udnævnt til professor MSO

Medarbejdere

Pr. 1. februar 2019 er Signe Sørensen Torekov blevet udnævnt til professor med særlige opgaver inden for klinisk translationel metabolisme på Biomedicinsk Institut

Signe Sørensen Torekov tiltræder den 1. februar en ny stilling som professor MSO inden for klinisk translationel metabolisme på BMI. De seneste år har Signe været lektor på BMI, hvor hun til daglig er forskningsgruppeleder i gruppen 'Clinical Translational Metabolism'.

Professor Signe Sørensen Torekovs forskning fokuserer på fedme og metabolisme, og en stor del af hendes forskningsarbejde beskæftiger sig med translationel metabolisme med kombination af genetik, fysiologi og behandling af mennesker. Signe har tidligere haft stor succes med sine studier af mekanismerne bag succesfuld vedligeholdelse af vægttab og fedmebehandlingspotentialet af appetithormonet GLP-1. Signe Sørensen Torekov har desuden, sammen med kollegaer, vist en vigtig sammenhæng mellem spændingsafhængige kalium-kanaler og metabolisme hos patienter med hjertesygdommen Lang QT syndrom.

I 2018 modtog Signe Sørensen Torekov den prestigefyldte Anders Jahre Young Medical Award – også kaldet 'lægevidenskabens lille nobelpris for yngre forskere' - for sin forskning. Den nye stilling som professor MSO bygger således videre på Signes i forvejen imponerende CV.

Signes forskningsgruppe undersøger i øjeblikket, hvorledes personer med svær overvægt bedst vedligeholder et sundt og langvarigt vægttab med træning, fedmemedicin eller kombinationen samt de bagvedliggende biologiske mekanismer. Desuden undersøger forskningsgruppen, hvorledes farmakologisk blokering af spændingsafhængige kalium-kanaler påvirker metabolismen hos raske personer.

Tiltrædelsesforelæsning

Professor Signe Sørensen Torekov afholder tiltrædelsesforelæsning med titlen "Obesity - how to maintain a healthy bodyweight?" den 10. maj 2019 kl. 15.00 i Holst auditoriet i Mærsk Tårnet, Blegdamsvej 3b, 2200 København N.