Ny, spændende artikel fra professor Birgitte Holsts forskningsgruppe – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Ny, spændende artikel ...

15. oktober 2018

Ny, spændende artikel fra professor Birgitte Holsts forskningsgruppe

Publicering

Professor Birgitte Holst har med sin forskningsgruppe udgivet en ny artikel med titlen ”Translating biased signaling in the ghrelin receptor system into differential in vivo functions” i tidsskriftet ’PNAS’.

​​Professor Birgitte Holst har netop fået udgivet en ny artikel i samarbejde med sin forskningsgruppe. Artiklen "Translating biased signaling in the ghrelin receptor system into differential in vivo functions" handler om, hvordan man intelligent kan designe nye og innovative lægemidler, der kun har den ønskede effekt uden bivirkninger. Artiklen er udgivet i tidsskriftet 'PNAS'.

I forbindelse med fedmebehandling, er en hyppig og meget generende bivirkning udvikling af kvalme. Professor Birgitte Holsts forskningsgruppe har ud fra dette karakteriseret en type lægemidler (biased ligander), der favoriserer en given cellulær funktion, som er vigtig for den terapeutiske, altså appetitdæmpende, men ikke de andre mulige funktioner af stoffet. Dette kan være med til at forbedre lægemidler til fedmebehandling fremover.

Læs artiklen