Nicolai Wewer Albrechtsen hædres med Boserupprisen – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nicolai Wewer Albrecht...

30. april 2019

Nicolai Wewer Albrechtsen hædres med Boserupprisen

Pris

Den lægevidenskabelige pris Boserupprisen går i år til postdoc Nicolai J. Wewer Albrechtsen for hans innovative bidrag til forskning i metabolisme og proteomics. Prisen uddeles ved en ceremoni den 4. maj 2019 i Domus Medica.

Hvert år uddeles Boserupprisen for at hædre særlige bidrag til den lægevidenskabelige forskning. I år går prisen til Nicolai J. Wewer Albrechtsen, postdoc på Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research og Biomedicinsk Institut samt reservelæge på Rigshospitalets Klinisk Biokemisk Afdeling.

”Jeg er enormt beæret over at modtage Boserupprisen 2019. Det er en betydelig anerkendelse af min forskning i kroppens hormon-systemer og særligt brugen af moderne bioteknologi,” siger Nicolai J. Wewer Albrechtsen.

Han forsker i metaboliske sygdomme som type 2 diabetes og fedtlever, hvor han blandt andet undersøger hormonernes betydning for udvikling af disse sygdomme ved brug af en metode kaldet proteomics, der kan beskrives som kortlægninger tusindvis af proteiner i væv og blod.

Derudover har Nicolai J. Wewer Albrechtsen stor vejledningserfaring af kandidat- og PhD studerende og bidraget til udvikling og anvendelse af nye massive open online courses (MOOCs) med studenter fra hele verden.

Boserupprisen er en uansøgt hæderspris på 100.000 kr., der uddeles af fondsbestyrelsen i Overlæge Johan Boserup og Lise Boserups Legat. Den tildeles som anerkendelse for en særlig videnskabelig indsats, og gives til en særdeles lovende forsker. Prisen bliver uddelt ved en ceremoni d. 4. maj.