17. april 2018

Morten Salling Olesen modtager Hallas-Møller Emerging Investigator-bevilling

Bevillinger

Lektor Morten Salling Olesen har modtaget en af de fornemme Hallas-Møller Emerging Investigator-bevillinger fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”Nationwide study of the genetics behind atrial fibrillation”.

I oktober 2017 opfordrede instituttets ledelsesteam forskere på BMI til at søge bevillinger fra Novo Nordisk Fondens (NNF) nye store forskningslederprogram. BMI indsendte 5 ansøgninger inden for de tre forskellige typer af bevillinger i NNF’s forskningslederprogram herunder 3 ansøgninger til Hallas-Møller Emerging Investigator, hvoraf lektor Morten Salling Olesen modtog en af de flotte bevillinger på 10 mio.kr.

Lektor Morten Salling Olesen har modtaget Hallas-Møller Emerging Investigator-bevillingen til sit projekt ”Nationwide study of the genetics behind atrial fibrillation”. Om projektet siger Morten: ”Atrieflimren er den mest almindelige form for hjerterytmeforstyrrelse. Sygdommen kan give en hurtig hjerterytme og en forøget risiko for blodpropper i hjernen. Man ved ikke meget om sygdommens bagvedliggende biologiske mekanismer. Vi har udvalgt patienter med atrieflimren, som har en større genetisk disposition for sygdommen, og vi vil undersøge disse patienter ved brug af DNA-sekventering for at identificere de gener, som fører til udvikling af sygdom”.

Læs mere om Mortens bevilling.