07. februar 2014

Topforsker bliver del af Biomedicinsk Institut

Professor Michael Davies, der er banebrydende grundforsker i proteiner med særlig fokus på sygdomme i hjertet, har modtaget et Novo Nordisk Fondens Laureate Research Grant på 40 mio. kr. og vil i fremtiden blive en del af Biomedicinsk Institut.

Sammen med to andre internationalt berømte forskerprofiler har det på baggrund af legater fra Novo Nordisk Fonden på tilsammen 120 mio. kr. været muligt for at rekruttere Michael Davies til en stilling på Københavns Universitet, Biomedicinsk Institut.

De tre professor Maiken Nedergaard, University of Rochester, professor Steven A. Goldman, University of Rochester og professor Michael Davies, University of Sydney er alle i sværvægtsklassen og sikrer universitetet en styrket global position inden for sundhedsvidenskabelig forskning.

Michael Davies er banebrydende grundforsker i proteiner – kroppens molekylære byggesten. Michael Davies forskning fokuserer på de kvantitative og funktionelle aspekter af proteinoxidering.

I de senere år er det blevet klart at oxidativ skade på organismens proteiner spiller en vigtig rolle både for aldringsprocessen og baggrunden for mange kroniske sygdomme – f.eks. hjertesygdomme og diabetes. På trods af denne centrale rolle har behandlingsmæssige tiltag rettet mod de oxidative processer kun vist begrænset effekt i kliniske forsøg.

Michael Davies har vist, at det skyldes vores manglende forståelse af de kvantitative aspekter af de oxidative processer. Og at denne forståelse er vigtig for at kunne designe virksomme lægemidler. Michael Davies er leder af Heart Research Institute og professor på University of Sydney.

Læs mere om de to øvrige professorer i KUs pressemeddelelse