25. august 2021

Lykke Sylow modtager årets Ung Forskerpris fra Bagger-Sørensen Fonden

Pris

Lektor Lykke Sylow har netop modtaget Ung Forsker-prisen fra Bagger-Sørensen Fonden for fremragende molekylær og fysiologisk forskning af årsager til forstyrrelser i musklernes stofskifte ved diabetes og kræftsygdomme.

Lykke Sylow er årets modtager af Bagger-Sørensen Fondens Ung Forskerpris, som er en personlig hædersgave på 100.000 kr. Prisuddelingen fandt sted den 17. august 2021.

Fonden skriver om prismodtageren: "Dr. Lykke Sylow har som ung forsker vist et imponerende initiativ og internationalt format i molekylærbiologisk og fysiologisk udforskning af årsager til forstyrrelser i musklernes stofskifte hos patienter med diabetes og kræft. Hun er yderst kvalificeret til at modtage hædersprisen."

Prisen uddeles årligt til en forsker under 40 år, der arbejder i Danmark med forskning i sygdomme under Fondens bevågenhed. Ung Forsker Prisen uddeles for talentfuld forskning, objektiviseret ved forskningssagkyndig vurdering inklusiv bibliometrisk analyse, holdt op mod prismodtagerens alder, og/eller ekstraordinær passion og ihærdighed i arbejdet inden for fagområdet.

Læs hele motiveringen af tildelingen af prisen