05. december 2017

KU's Innovationspris 2017 til laboratorier på BMI

Priser

Ved KU’s årsfest den 17. november modtog professor Mette Rosenkilde, professor Jens Juul Holst, ph.d.-studerende Lærke Gasbjerg og tidligere postdoc Alexander Sparre-Ulrich Innovationsprisen.

Professor Mette Rosenkilde, professor Jens Juul Holst, ph.d.-studerende Lærke Gasbjerg og tidligere postdoc Alexander Sparre-Ulrich modtager årets Innovationspris for projektet ”Gut Hormones as drug targets” og deres arbejde med at udvikle behandlingsformer på baggrund af grundforskning.

Teamet har i mange år fokuseret på overførsel af videnskabelige resultater opnået i laboratoriet til udviklingen af nye terapeutiske principper og lægemidler. Undervejs i arbejdet har de også skabt vigtige forbindelser og samarbejder mellem universitetet og industrien.  

”Teamet tildeles Innovationsprisen af to grunde: De har allerede gjort en stor forskel for mange mennesker ved at forvandle excellent forskning i hormonet GLP-1 til behandling, der i dag er en stor succes i Novo Nordisk. Og de formår at give faklen videre til den yngre generation,” siger prorektor for forskning og innovation Thomas Bjørnholm.

Baseret på den forskning, som teamet har lavet, har de for nyligt startet biotekselskabet Antag Therapeutics i samarbejde med Bispebjerg og Gentofte Hospital.

Alexander Sparre-Ulrich er administrerende direktør i selskabet, mens professor Jens Juul Holst og professor Mette Rosenkilde er co-founders og rådgivere. Ph.d.-studerende Lærke Gasbjerg, der til daglig er en del af Mette Rosenkildes forskningsgruppe, bidrager til forskningen i firmaet. Antag Therapeutics har til formål at finde et nyt lægemiddel til behandling af diabetes og fedme.