17. april 2018

Rune E. Kuhre modtager toårig postdoc-bevilling fra Lundbeckfonden

Bevillinger

Postdoc Rune E. Kuhre fra Jens Juul Holsts gruppe har modtaget 1,4 mio.kr. fra Lundbeckfonden til en toårig postdoc, hvor han skal arbejde på projektet ”The role of Somatostatin and Urocrotin-3 for Regulation of Glucagon Secretion”.

Rune Ehrenreich Kuhre, der til daglig er en del af professor Jens Juul Holsts forskningsgruppe, har fået 1.4 mio.kr. fra Lundbeckfonden til et projekt med titlen “The role of Somatostatin and Urocrotin-3 for Regulation of Glucagon Secretion”.

Runes projekt vil undersøge om den hæmmende effekt af sukker (glukose) på glukagon sekretionen er medieret indirekte via peptiderne urocortin-3 og somatostatin, som producers af naboceller til alfa-cellen og muligvis virker som parakrine hæmmende signalmolekyler på den pankreatiske alfa-celle.

”Glukagon secerneres fra alfa-cellerne i de Langerhanske ø’er i bugspytkirtlen og opretholder blodsukkeret under faste. Når blodsukkeret stiger (efter fødeindtag), falder glukagon sekretionen indenfor ganske få minutter, men den/de underliggende mekanisme(r), der er ansvarlig for denne hæmning, er endnu ikke forstået i bund,” fortæller Rune om sit projekt.

Læs mere om Runes forskning