03. maj 2016

Jens Juul Holst modtager prestigefyldt Advanced Grant

Professor Jens Juul Holst er en af tre danske forskere, der modtager et Advanced Grant fra Det Europæiske Forskningsråd. Samlet modtager de tre danske forskere ca. 50 mio. kr. 

Jens Juul Holst har modtaget det prestigefyldte grant til projektet ”Bypass without Surgery”, der omfatter fortsatte studier af virkningsmekanismen bag dels vægttab og dels den kurative virkning på type 2 sukkersyge, der ses efter en Gastric bypass operation.

”Særligt er der fokus på at identificere faktorer, der kan udnyttes i en fremtidig ikke-kirurgisk behandling af fedme og sukkersyge”, fortæller Jens og fortsætter:

”Hovedhypotesen er, at det især er den overdrevne sekretion af appetit- og metabolisme-regulerende hormoner fra mavetarmkanalen, der er ansvarlige for ændringerne efter operation. Projektet tager derfor sigte på at opklare de mekanismer, der styrer den overdrevne sekretion med henblik på at kunne udnytte denne viden til at stimulere sekretionen af kroppens egne hormoner”, afslutter Jens.

Advanced Grants uddeles til forskere med en imponerende forskningskarriere på CV'et. Bevillingerne uddeles for 3. gang i Horizon 2020, og i alt 277 forskere fra hele verden modtager i denne runde til sammen 647 millioner euro til excellent forskning.

Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside