Kunst, Krop og Terapi

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Standard

Kunst, Krop og Terapi. / Winther, Helle (Redaktør); Toft, Jim (Redaktør); Køppe, Simo (Redaktør).

København : Hans Reitzels Forlag, 2023. 344 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Harvard

Winther, H, Toft, J & Køppe, S (red) 2023, Kunst, Krop og Terapi. Hans Reitzels Forlag, København.

APA

Winther, H., Toft, J., & Køppe, S. (red.) (2023). Kunst, Krop og Terapi. Hans Reitzels Forlag.

Vancouver

Winther H, (ed.), Toft J, (ed.), Køppe S, (ed.). Kunst, Krop og Terapi. København: Hans Reitzels Forlag, 2023. 344 s.

Author

Winther, Helle (Redaktør) ; Toft, Jim (Redaktør) ; Køppe, Simo (Redaktør). / Kunst, Krop og Terapi. København : Hans Reitzels Forlag, 2023. 344 s.

Bibtex

@book{c7c0c6a65ea04ed5be553fb591ba4aeb,
title = "Kunst, Krop og Terapi",
abstract = "Alle menneskets erfaringer er forbundet med sanselige oplevelser. Livet leves igennem kroppen, og det er igennem den sansende krop, at vi kan f{\aa} oplevelsen af at {"}finde hjem{"}. Mennesket har ogs{\aa} til alle tider s{\o}gt indsigt, velv{\ae}re og f{\o}lelsesm{\ae}ssig frihed igennem kunstneriske udtryk. Ideen om, at kunst, krop og terapi er n{\ae}rt forbundne, er ikke ny, og alligevel {\aa}bner denne bog nye veje.KUNST, KROP OG TERAPI portr{\ae}tterer terapiformer, som kan bruges til mange m{\aa}lgrupper. Forfatterne, der er forskere, undervisere og praktikere, viser med udgangspunkt i teori, forskning og konkrete cases, hvordan kroppen og kunsten kan bruges i terapeutisk arbejde. L{\ae}seren f{\aa}r indblik i internationalt etablerede terapiformer som danseterapi, musikterapi, dramaterapi, billedkunstterapi, legeterapi og kropspsykoterapi - og i mere nyudviklede tilgange som skriveterapi, naturterapi og familieidr{\ae}t i en terapeutisk setting.KUNST, KROP OG TERAPI demonstrerer de store potentialer i disse mange terapiformer, og samtidig viser bogen p{\aa} en konkret og praktisk anvendelig m{\aa}de, hvordan man som professionel kan arbejde med helhedsorienterede, kropslige og kunstneriske tilgange til terapi. Den er derfor vigtig l{\ae}sning for terapeuter, p{\ae}dagoger, undervisere, mentorer, psykologer, kontaktpersoner og praktikere, der s{\o}ger at give plads til det sanselige og kunstneriske i deres praksis. Den kan ogs{\aa} l{\ae}ses af undervisere og studerende p{\aa} nordiske uddannelser med fokus p{\aa} psykologi, bev{\ae}gelse, terapi, musik, kunst og idr{\ae}t. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse i selv at begive sig ind i det terapeutiske univers, som bogen {\aa}bner.",
keywords = "Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Kroppen, Kunst, Terapi, Sanselige oplevelser, Terapeutisk arbejde",
editor = "Helle Winther and Jim Toft and Simo K{\o}ppe",
note = "CURIS 2023 NEXS 015",
year = "2023",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-02-32684-0",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Kunst, Krop og Terapi

A2 - Winther, Helle

A2 - Toft, Jim

A2 - Køppe, Simo

N1 - CURIS 2023 NEXS 015

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Alle menneskets erfaringer er forbundet med sanselige oplevelser. Livet leves igennem kroppen, og det er igennem den sansende krop, at vi kan få oplevelsen af at "finde hjem". Mennesket har også til alle tider søgt indsigt, velvære og følelsesmæssig frihed igennem kunstneriske udtryk. Ideen om, at kunst, krop og terapi er nært forbundne, er ikke ny, og alligevel åbner denne bog nye veje.KUNST, KROP OG TERAPI portrætterer terapiformer, som kan bruges til mange målgrupper. Forfatterne, der er forskere, undervisere og praktikere, viser med udgangspunkt i teori, forskning og konkrete cases, hvordan kroppen og kunsten kan bruges i terapeutisk arbejde. Læseren får indblik i internationalt etablerede terapiformer som danseterapi, musikterapi, dramaterapi, billedkunstterapi, legeterapi og kropspsykoterapi - og i mere nyudviklede tilgange som skriveterapi, naturterapi og familieidræt i en terapeutisk setting.KUNST, KROP OG TERAPI demonstrerer de store potentialer i disse mange terapiformer, og samtidig viser bogen på en konkret og praktisk anvendelig måde, hvordan man som professionel kan arbejde med helhedsorienterede, kropslige og kunstneriske tilgange til terapi. Den er derfor vigtig læsning for terapeuter, pædagoger, undervisere, mentorer, psykologer, kontaktpersoner og praktikere, der søger at give plads til det sanselige og kunstneriske i deres praksis. Den kan også læses af undervisere og studerende på nordiske uddannelser med fokus på psykologi, bevægelse, terapi, musik, kunst og idræt. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse i selv at begive sig ind i det terapeutiske univers, som bogen åbner.

AB - Alle menneskets erfaringer er forbundet med sanselige oplevelser. Livet leves igennem kroppen, og det er igennem den sansende krop, at vi kan få oplevelsen af at "finde hjem". Mennesket har også til alle tider søgt indsigt, velvære og følelsesmæssig frihed igennem kunstneriske udtryk. Ideen om, at kunst, krop og terapi er nært forbundne, er ikke ny, og alligevel åbner denne bog nye veje.KUNST, KROP OG TERAPI portrætterer terapiformer, som kan bruges til mange målgrupper. Forfatterne, der er forskere, undervisere og praktikere, viser med udgangspunkt i teori, forskning og konkrete cases, hvordan kroppen og kunsten kan bruges i terapeutisk arbejde. Læseren får indblik i internationalt etablerede terapiformer som danseterapi, musikterapi, dramaterapi, billedkunstterapi, legeterapi og kropspsykoterapi - og i mere nyudviklede tilgange som skriveterapi, naturterapi og familieidræt i en terapeutisk setting.KUNST, KROP OG TERAPI demonstrerer de store potentialer i disse mange terapiformer, og samtidig viser bogen på en konkret og praktisk anvendelig måde, hvordan man som professionel kan arbejde med helhedsorienterede, kropslige og kunstneriske tilgange til terapi. Den er derfor vigtig læsning for terapeuter, pædagoger, undervisere, mentorer, psykologer, kontaktpersoner og praktikere, der søger at give plads til det sanselige og kunstneriske i deres praksis. Den kan også læses af undervisere og studerende på nordiske uddannelser med fokus på psykologi, bevægelse, terapi, musik, kunst og idræt. Endelig kan den give indsigt til alle, som har interesse i selv at begive sig ind i det terapeutiske univers, som bogen åbner.

KW - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

KW - Kroppen

KW - Kunst

KW - Terapi

KW - Sanselige oplevelser

KW - Terapeutisk arbejde

M3 - Bog

SN - 978-87-02-32684-0

BT - Kunst, Krop og Terapi

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

ID: 332109971