Nicolai Wewer Albrechtsen får EliteForsk-Rejsestipendium – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nicolai Wewer Albrecht...

26. februar 2016

Nicolai Wewer Albrechtsen får EliteForsk-Rejsestipendium

Nysgerrighed, samarbejde og en glødende interesse for forskning. Det er drivkraften bag ph.d.-studerende Nicolai Wewer Albrechtsen. Nu bliver hans indsats belønnet med det prestigefyldte EliteForsk-Rejsestipendium.

EliteForsk-Rejsestipendiet, der uddeles af Uddannelse- og Forskningsministeriets, bliver hvert år givet til særligt talentfulde ph.d.-studerende til et længerevarende studieophold ved de fremmeste forskningsmiljøer i verden. Og det er lige netop, hvad 27-årige ph.d.-studerende og læge Nicolai Wewer Albrechtsen har tænkt sig at bruge det til.

”Stipendiet skal bruges til to vigtige formål. Først og fremmest kan jeg fortsætte mit arbejde på Max-Planck Instituttet i München, hvor vi udarbejder proteinprofiler af menneskers blod for at undersøge biomarkører inden for forskellige sygdomme – især diabetes og metabolisme. For det andet får jeg mulighed for at komme til Joslin Diabetes Center på Harvard Medical School i Boston, som har helt unikke faciliteter i forhold til insulinsignalering i celler, i mus og mennesker. Stipendiet er med til at udvide horisonterne for min forskning, så jeg og vores team kan indgå nogle spændende internationale samarbejder og skabe nye resultater”, siger Nicolai.

Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen er tilknyttet Afdeling på Endokrinologisk Forskning ved Biomedicinsk institut og NNF Center for Basic Metabolic Research, hvor han arbejder tæt sammen med Jens Juul Holst. Derudover arbejder han også sammen med Matthias Mann på NNF Center for Protein Research, og netop samarbejdet med de to anerkendte topforskere har været en enorm inspiration og givet stor og udbytterig læring.

EliteForsk-Rejsestipendiet blev overrakt ved en særlig ceremoni på Ny Carlsberg Glyptotek torsdag den 25. februar 2016 og er på 200.000 kroner.

Læs pressemeddelelse og se video på sund.ku.dk