Nyt studie af Bente Stallknechts gruppe har fået stor omtale – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nyt studie af Bente St...

03. november 2017

Nyt studie af Bente Stallknechts gruppe har fået stor omtale

Forskning

At cykle til arbejde er ligeså godt som fysisk træning i fritiden viser et nyt studie af institutleder Bente Stallknechts forskningsgruppe. Resultatet af studiet har fået massiv medieomtale.

Et nyt studie med titlen ”Effects of active commuting and leisure-time exercise on fat loss in women and men with overweight and obesity: A randomized controlled trial” har vist, at cykling til og fra arbejde er mindst ligeså effektivt til at reducere fedtmasse som træning i fritiden.

Studie har undersøgt 130 overvægtige mennesker med et BMI mellem 25 og 35 kg/m2. Det var et kriterium for forsøgspersonerne, at de ikke var for aktive og muskuløse ud fra en række parametre som fedtprocent, maksimalt iltoptag og fysisk aktivitetsniveau.

Deltagerne blev inddelt tilfældigt i fire grupper, hvoraf en gruppe skulle cykle til og fra arbejde. To andre grupper skulle motionere 5 gange om ugen, den ene ved høj intensitet, den anden ved moderat intensitet. Den sidste gruppe skulle ikke ændre noget og var dermed kontrolgruppe.

Grupperne med cykling og fritidsmotion forbrændte det samme antal kalorier om ugen på deres aktiviteter, kun intensiteten og motionsformen varierede. Forskerne kontrollerede gennem hele forsøget med blandt andet pulsmålere, at deltagerne levede op til kravene og dyrkede den motion, de var blevet bedt om.

”Det her er godt nyt til de mange overvægtige mennesker, der måske ikke har tid eller lyst til at gå i et træningscenter, fordi de efter arbejde også skal hente børn og lave mad. Vores resultat viser, at det er muligt at kombinere sin transport til og fra arbejde med effektiv motion,” siger professor og institutleder Bente Stallknecht.

Læs SUND’s nyhed om studiet

Se et udpluk af den medieomtale, studiet har fået