Nye bevillinger, oktober 2017 – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nye bevillinger, oktob...

10. oktober 2017

Nye bevillinger, oktober 2017

Bevillinger

Se hvilke forskere fra Biomedicinsk Institut, der har modtaget bevillinger inden for de sidste par måneder.

Professor Thomas Mandrup-Poulsen har modtaget 1 mio.kr. fra Novo Nordisk Fonden (NNF) til projektet ”Identification of immunometabolic effects related to the G protein-coupled receptor GPR183 and its expression in immune cells and adipocytes”. Thomas modtager bevillingen på baggrund af NNF’s opslag til “Projektstøtte i endokrinologi og metabolisme – norden”. Ledelsesteamet på BMI har gennem en længere periode haft stor fokus på eksterne bevillinger og havde derfor også opfordret forskerne til at søge NNF’s opslag. Samlet set indsendte BMI 6 gode ansøgninger, hvilket har resulteret i én bevilling og en succesrate på 17 %. Projektet, som Thomas har modtaget penge til, skal udføres i 2018 og adjunkt Kristine Niss Arfelt er tilknyttet til projektet. Bevillingen indeholder 5 % overhead/administrationsbidrag.

Professor Thomas Jespersen og hans forskningsgruppe har modtaget 613.000 kr. fra Hjerteforeningen til projektet ”MicroRNA therapy for treatment”. Bevillingen indeholder hovedsagligt midler til postdoc-løn samt til driftsudgifter. Bevillingen indeholder ikke overhead/administrationsbidrag.