Nye bevillinger, juli 2017 – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nye bevillinger, juli ...

05. juli 2017

Nye bevillinger, juli 2017

Bevillinger

Se hvilke forskere fra Biomedicinsk Institut, der har modtaget bevillinger inden for de sidste par måneder.

Ph.d.-studerende Simon Veedfald har i samarbejde med Jens Juul Holsts gruppe modtaget 400.000 kr. fra Desirée og Niels Ydes Fond og 199.940 kr. fra Hørslev Fonden til projektet ”The effect of neurotensin on appetite, food intake, blood glucose regulation, hormone secretion, and the degradation of neurotensin in vivo”. Bevillingen er primært givet til driftsmidler samt udgifter til analyser over en toårig periode. Da fonden ikke giver administrationsbidrag, er der i stedet søgt midler til TAP-FU assistance.

Simon Veedfald har desuden modtaget 56.000 kr. fra Tømmerhandler Johannes Foghs Fond og 100.000 kr. fra Augustinus Fonden til et projekt omhandlende tarmhormonet ghrelin.

Lektor Morten Schak Nielsen har modtaget 180.000 kr. fra Hjerteforeningen til projektet ”Cardiac activation by electrical field coupling and its involvement in human pathophysiology”. Hjerteforeningen giver ikke midler til overhead/administrationsgebyr, der er i stedet søgt og modtaget midler til køb af services i CFIM.

Adjunkt Michal Tomas Marzes har modtaget 75.000 kr. fra Poul og Erna Sehested Hansens fond til projektet ”How proinsulin peptides become immunogenic”. Bevillingen er givet til driftsmidler, og indeholder ikke overhead/administrationsgebyr.

Tidligere ph.d.-studerende Dmitry Postnov har modtaget 3,8 mio.kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”Optical biopsy: A new tool for early diagnostics of cardiovascular related diseases”. Bevillingen dækker et 4-årigt postdoc-forløb. Dmitry vil per 1. september blive ansat som postdoc i Olga Sosnovtsevas gruppe. Bevillingen indeholder 5 % overhead/administrationsgebyr.

Lektor Morten Bækgaard Thomsen har modtaget 200.000 kr. fra hjerteforeningen til projektet ”Probing the chloride current in the heart – physiological and pathological roles”. Hjerteforeningen giver ikke bidrag til overhead/administrationsgebyr.

Lektor Signe Torekov Sørensen har modtaget 562.000 kr. fra Hjerteforeningen til projektet ”Voltage-gated potassium channels: The link between cardiac and metabolic disease”. Hjerteforeningen giver ikke bidrag til overhead/administrationsgebyr.