Nye bevillinger, januar 2018 – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nye bevillinger, janua...

09. januar 2018

Nye bevillinger, januar 2018

Bevillinger

Se hvilke forskere fra Biomedicinsk Institut, der har modtaget bevillinger inden for de sidste par måneder.

Lektor Alicia Lundby har modtaget ”The Carlsberg Foundation’s Distinguished Associate Professor Fellowship” samt 4.472.900 kr. fra Carlsbergfondet til projektet ”The natural pacemaker of the heart”. Bevillingen indeholder ikke overhead/administrationsbidrag.

Professor Mette M. Rosenkilde har modtaget 1.681.949 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”Targeting GPCRs for efficient prevention of virus entry into the brain”. Bevillingen indeholder 5 % overhead/administrationsbidrag.

Professor Mette M. Rosenkilde har desuden modtaget 1.100.000 kr. fra Læge Sofus Carl Emil Friis og Hustru Olga Doris Friis’ legat til projektet ”Targeting adhesion GPCRs for efficient prevention of virus entry into the brain and for facilitated drug transport into the brain”. Bevillingen indeholder ikke overhead/administrationsbidrag.

Professor Thomas Mandrup-Poulsen har modtaget 2.100.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”Bi-directional regulation of inflammation and the circadian clock: role of ferrous iron handling”. Bevillingen indeholder 5 % overhead/administrationsbidrag.

Professor Clare Hawkins har modtaget 1.100.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”Characterisation of immune cell extracellular traps and their role in driving inflammation and atherosclerosis”. Bevillingen indeholder 5 % overhead/administrationsbidrag.

Lektor Hanne Borger Rasmussen har modtaget 700.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”Expanding the optogenetics toolbox with probes to monitor and control the activity of the axon initial segment”. Bevillingen indeholder 5 % overhead/administrationsbidrag.

Lektor Hannelouise Kissow har modtaget 122.000 kr. fra Agnes og Poul Friis Fond til et projekt, der omhandler ”Kostfibres betydning for udvikling af tarmsygdom”. Bevillingen indeholder ikke overhead/administrationsbidrag.

Videnskabelig assistent Sara Lind Jepsen har modtaget 100.000 kr. fra Augustinus fonden til projektet ”Somatostatin antagonister som potentiel ny behandling af type 2 diabetes”. Bevillingen indeholder ikke overhead/administrationsbidrag.