Nicole Schmitt bliver ny afdelingsleder for Afdelingen for Hjerte- og kredsløbsforskning – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nicole Schmitt bliver ...

03. september 2015

Fra d. 1. september 2015 har konstitueret institutleder Bente Stallknecht udpeget Nicole Schmitt som ny afdelingsleder for Afdelingen for Hjerte- og kredsløbsforskning.

Hun overtager stillingen efter Søren-Peter Olesen, der nu er blevet direktør for Danmarks Grundforskningsfond.

Nicole har arbejdet hos Ion Channel gruppen i næsten 13 år. Hun startede som postdoc, og i 2005 blev hun lektor hos Danish Arrhythmia Research Centre på BMI.

Igennem nationalt og internationalt samarbejde samt stærke relationer til Rigshospitalet har hun opbygget et højt profileret forskningsmiljø. Nicole har været aktiv som næstformand for Institutrådet, og hun bliver nu en del af instituttets ledelse.

”Jeg er meget spændt på min nye stilling. Det er en god mulighed for aktivt at bidrage til at hjælpe BMI med at løse de kommende udfordringer (finansiering, uddannelse), samt at skabe et miljø, hvor BMI er en konkurrencedygtig arbejdsplads, hvor det er sjovt at arbejde. Jeg overtager en afdeling som Søren-Peter Olesen har administreret med stor succes, hvilket er bevist ved en række succesfulde forskningsaktiviteter og samarbejde. I afdelingen er der samtidig et godt socialt miljø, hvor trivsel blandt medarbejdere og studerende altid har været et vigtigt indsatsområde. Jeg ser frem til at fastholde og videreudvikle dette fundament,” siger Nicole.