Ny medicin til behandling af hjerteflimmer – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Ny medicin til behandl...

09. januar 2014

Ny medicin til behandling af hjerteflimmer

Højteknologifonden har uddelt 14 millioner kr. til et nyt forskningsprojekt, der skal udvikle en helt ny type medicin, der effektivt stabiliserer den hyppigste form for hjerteflimmer, som mindst 50.000 danskerne lider af.

Det kun to år gamle biotekfirma Acesion Pharma, der holder til på Biomedicinsk Institut, har i samarbejde med Danmarks Grundforskningsfonds Center for Hjertearytmi (Ion Channel Group) udviklet et helt nyt koncept for behandling af forkammerflimmer, hvor kun hjerterytmen i forkammeret påvirkes.

Behandlingens effektivitet er vist i en række sygdomsmodeller og kan vende forkammerflimmer til normal hjerterytme. Målet er nu med finansieringen fra Højteknologifonden at udvikle teknologien hen imod en kronisk behandling, således at patientens arytmi forhindres i at genopstå.

Læs pressemeddelelse