Jens Juul Holst modtager Anders Jahre-prisen – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Jens Juul Holst modtag...

15. august 2013

Jens Juul Holst modtager Anders Jahre-prisen

Professor Jens Juul Holst, afdelingsleder for endokrinologisk forskning på Biomedicinsk Institut, modtager Anders Jahre-prisen 2013 for sit samlede pionerarbejde inden for medicinsk forskning, men i særdeleshed for sit arbejde med tarmhormonet GLP-1.

Jens Juul Holsts forskning danner grundlag for to af de mest brugte lægemidler til behandling af type-2 diabetes, som stadig flere danskere bliver ramt af.

Forsker i tarmhormoner

Jens Juul Holst har i årevis forsket i tarmkanalens hormoner. Hans forskning har især drejet sig om et særligt hormon kaldet GLP-1.

Hormonet har en positiv effekt på de celler, der producerer insulin og er grundlaget for de to mest brugte lægemidler til at behandle type-2 diabetes.

Anders Jahre-prisen

Jens Juul Holst har fået Anders Jahre-prisen, som er en prestigefyldt medicinsk pris på en million kroner.

- Den forskning, som Jens Juul Holst står bag, har banet vejen for bedre sundhed og livskvalitet for et stort antal mennesker verden over, siger dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.