Forsøgspersoner søges: Er du svært overvægtig og har du lyst til at tabe dig? – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Forsøgspersoner søges:...

03. november 2016

Forsøgspersoner søges: Er du svært overvægtig og har du lyst til at tabe dig?

Endokrinologisk afdeling på Hvidovre Hospital søger forsøgsdeltagere til et nyt videnskabeligt forskningsprojekt:

Vi søger 180 raske, svært overvægtige personer hvis deltagelse vil strække sig over i alt ca. 1 år og 2 måneder.

Studiet består af et vægttabsforløb på 8 uger med lav kalorie diæt (Cambridge-Weight-Plan). Personer der har tabt minimum 5% af deres oprindelige vægt vil herefter få daglig injektion med det   appetithæmmende hormon GLP-1 (Saxenda (Novo Nordisk)), placeboinjektion (ikke aktiv medicin), GLP-1 + træningsprogram eller placebo +   træningsprogram i 52 uger.

Der vil være ca. 25 besøg hvoraf cirka halvdelen vil foregå på hverdage om morgenen/formiddagen, mens de resterende også kan ligge om eftermiddagen. Desuden skal træningsgrupperne kunne deltage på superviserede motionshold på Hvidovre Hospital 2 gange ugentligt om eftermiddagen, samt træne 2 gange ugentligt på egen hånd.

Du vil bl.a. blive undersøgt med blodprøver, afføringsprøver, sædprøver (fra mændene), fedtbiopsier, måltidstest og træningstests.

For at kunne deltage skal du bl.a. opfylde følgende:

• Du skal være rask og mellem 18 og 65 år.
  • BMI mellem 32-40 (vægt/højde² eks: 100kg/1,72m² = BMI 33,8)
  • Du må ikke være gravid eller amme i forsøgsperioden.
  • Du må ikke have diabetes type 1 eller type 2.
  • Du må ikke have haft en alvorlig depression eller anden alvorlig psykisk   sygdom.
  • Du må ikke have svær gigt eller andre sygdomme/tilstande der forhindrer dig i at træne

Ved henvendelse vil du få yderligere information sendt pr mail
Kontakt pr. E-mail: s-lite@sund.ku.dk

Download opslag