Hvorfor er det så svært at ændre livsstil? – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Hvorfor er det så svær...

09. januar 2014

Hvorfor er det så svært at ændre livsstil?

Hvorfor har nogle succes med at ændre deres livsstil i en sundere retning, mens andre ikke har? Det er det store spørgsmål, som et nyt forskningsprojekt skal finde svaret på.

Videnskaben har ganske gode svar på, hvad man skal gøre for at leve sundere. Alligevel er det langt fra alle, der har lige stor succes med at fastholde en sund livsstil - både på kort og lang sigt. Hvorfor? Det skal et nyt treårigt forskningsprojekt på Ubberup Højskole forsøge at finde svar på.

Der kan være mange forskellige årsager til at en varig livsstilsændring lykkes eller mislykkes. Derfor er forskningsprojektet et tværfagligt projekt, hvor mange forskellige forhold bliver undersøgt, herunder fysiologiske, psykologiske og sociale forhold. Projektet er således et samarbejde mellem Ubberup Højskole og forskere fra Biomedicinsk Institut, Institut for Idræt og Ernæring og Saxo-Instituttet.

Fra Biomedicinsk er det Jørn Wulff Helge og ph.d.-studerende Sune Dandanell Jørgensen, der er en del af projektet. De vil stå for den fysiologiske del af undersøgelserne.

Forskningsprojektet startede i januar 2014 samtidig med, at et nyt hold startede på Ubberup Højskole. Højskolen har arbejdet med livsstilsændringer siden år 2000. Højskolens elever giver forskerne mulighed for at få et indblik i, hvordan livsstilsændringer og vægttab lykkes eller mislykkes i "den virkelige verden" altså udenfor universitets laboratorier.