Forskerspirer i frit fald – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Forskerspirer i frit fald

21. maj 2014

Forskerspirer i frit fald

Tre medicinstuderende har vundet en international konkurrence, der udløser billet til vægtløshed. På egen krop skal de tre vindere af Barcelona Zero-Gravity Aerobatics Challenge undersøge de fysiske effekter af vægtløs tilstand.

Barcelona Zero-Gravity Aerobatics Challenge er en konkurrence, der giver de dygtigste studerende mulighed for at teste vægtløshed på egen krop.

I år har tre danske medicinstuderende taget udfordringen op: Peter James Bruhn, Kasper A. Ørsted Andersen og Johanne Østerby Sørensen skal inden længe teste mavefornemmelser og hjerneforbindelser i frit fald – de tre unge skal blandt andet ved hjælp af ultralydsscanninger blive klogere på hjernens blodtilførsel, når tyngdekraften sætter ud.

Lonnie Grove Petersen, ph.d.-studerende i rummedicin fra Biomedicinsk Institut er vejleder for de tre studerende. Lonnie vandt selv konkurrencen for ti år siden og det har været med til at vække hendes interesse for forskning i rum- og flyvemedicin.

Tiden vil vise om dette års vindere bliver inspireret til en karriere inden for forskning i de fysiologiske konsekvenser ved at opholde sig i rummet.

Læs mere om de tre studerendes vinderprojekt