Online-kursus deler nyeste diabetesforskning i globalt klasseværelse – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Online-kursus deler ny...

20. marts 2014

Online-kursus deler nyeste diabetesforskning i globalt klasseværelse

Den 24. marts går det nye onlinekursus 'Diabetes – a global challenge' i luften. Kurset er udviklet af førende diabetesforskere fra Biomedicinsk Institut og udbydes til studerende kloden rundt.

Når der mandag den 24. marts bliver sat flueben i 'active'-knappen på Københavns Universitets nye onlinekursus ’Diabetes – a Global Challenge’, modtager tusindvis af online studerende kloden rundt besked om, at videoforelæsninger, interaktive opgaver og litteratur ligger klar til download eller streaming.

’Diabetes – a Global Challenge’ er udviklet i det nye format MOOC (Massive Open Online Course) til platformen Coursera.org, der udbyder gratis kurser fra verdens bedste universiteter. Eneste adgangskrav er adgang til internettet og foreløbig har cirka 14.000 tilmeldt sig det syv uger lange kursus.

- Diabetes påvirker mere end 400 millioner mennesker verden over og antallet er støt stigende. Ca. 1 ud af 10 voksne lider af diabetes, men mange er endnu ikke diagnosticeret. Det kræver en intensiveret diabetesforskning at imødekomme de udfordringer, der ligger som en tikkende bombe bestående af høj sygelighed, dødelighed og offentlige sundhedsudgifter, siger Jens Juul Holst, professor og kursusansvarlig i samarbejde med adjunkt Signe Sørensen Torekov fra Biomedicinsk Institut og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research.

Ud over at dele viden med globale studerende er KUs formål med kurset at trække verdens bedste studerende til København for at styrke kohorten af udenlandske studerende med forskerpotentiale. Kompetente forskere, der kan forbedre vores viden og evne til at forebygge og behandle en af verdens meget store udfordringer er der nemlig god brug for.

Læs mere om kurset på sund.ku.dk