Nye bevillinger, januar 2013 – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nye bevillinger, janua...

14. januar 2013

Nye bevillinger, januar 2013

Se hvilke forskere på Biomedicinsk Institut, der har modtaget bevillinger inden for de sidste par måneder.

Flemming Dela fra Xlab har modtaget 100.000 kr. til projektet ’Effekten af High Intensity Inerval Traning’ fra Aase og Ejnar Danielsens Fond.

Camilla Stampe Jensen fra Ion Channel Group har modtaget 685.000 kr. til projektet 'Towards the Role of Axonal Kv.2.1 Channels’ fra Lundbeckfonden.

Nicole Schmitt fra Ion Channel Group har modtaget 280.000 kr. til projektet ‘Deciphering the role of the TASK-1 current in hunman atria’ fra Carlsbergfondet. Bevillingen vil blive brugt på at købe nyt udstyr.

Thomas Mandrup-Poulsen fra Afdelingen for Endokrinologisk forskning har modtaget 216.000 kr. til projektet ’Interleukin (IL)-36's rolle I inflammatorisk’ fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom.

Jakob Bondo Hansen fra Afdelingen for Endokrinologisk forskning har modtaget et posdoc-stipendium på 2.150.000 fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom.

Morten Bækgaard Thomsen fra Ion Channel Group har modtaget 120.000 kr. til projektet ’Implications of nuclear translocalization of K+Channel interacting proteins’ fra Lundbeckfonden.

Morten Bækgaard Thomsen fra Ion Channel Group har modtaget 600.000 kr. til projektet ’KChIP2-kontrolleret transskriptionsregulering i raske og syge hjerter’ fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen gør det muligt at styrke samarbejdet med Dr. Pasi Tavi fra ’The University of Eastern Finland’.

Søren-Peter Olesen fra Ion Channel Group har modtaget 2.651.904 kr. til projektet ’The Kv7.1 potassium channel: Role in insulin response and diabetes’ fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom.

Niels-Henrik Holstein-Rathlou fra Afdelingen for Nyre- og Karforskning har modtaget 2.160.000 kr. til projektet 'Renal microvascular function indiet induced hypertension’ fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom.

Andreas Kjær fra Afdelingen for Endokrinologisk forskning har modtaget 700.000 kr. til projektet ’Molekylær billeddannelse med PET til ikke-invasiv tumor karakteristik og skræddersyet kræftbehandling: translationelle studier’ fra Novo Nordisk Fonden.

Thomas Mandrup-Poulsen Afdelingen for Endokrinologisk forskning har modtaget 1.500.000 kr. til projektet ’En ny Antiinflammatorisk behandling for type 2 Diabetes’ fra Novo Nordisk Fonden.

John Robert Couchman fra Afdelingen for Molekylær patologi har modtaget 1.000.000 kr. til projektet ’Targeting Syndecan-2 in Breast Carcinoma’ fra Novo Nordisk Fonden.

Morten Bækgaard Thomsen fra Ion Channel Group har modtaget 216.000 kr. til projektet ’Hjertesygdomme og funktionen af KChIP i cellekerner’ fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom.

Klaus Qvortrup fra CFIM har modtaget 648.000 kr. til projektet ’Metal Release from Implants’ fra Det Frie Forskningsråd Teknologi og Produktion.

Nicole Schmitt fra Ion Channel Group har i samarbejde Morten Salling Olesen og Jesper Hastrup Svendsen fra Universitets Hospitalet modtaget 134.000 kr. fra Carlsberg fondet. til ansættelse af forskningsårsstuderende Laura Andreasen. Lauras projekt omhandler ‘Genetic causes of atrial fibrillation’.

Thomas Jespersen fra Membrane Protein Physiology Group har modtaget 650.000 kr. fra Lundbeck Fonden til projektet 'SK potassium channels are involved in regulating the voltage potential in the atria – impact on conduction velocity and atrial fibrillation'.

Thomas Jespersen fra Membrane Protein Physiology Group har modtaget 90.000 kr. fra S.C. Van Foundation til projektet 'Characterisation of Mutations in a novel gene involved in Atrial Fibrillation'.