Nye bevillinger februar 2012 – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Nye bevillinger februa...

08. februar 2012

Nye bevillinger februar 2012

Se hvilke forskere, der har modtaget bevillinger inden for de sidste par måneder:

Morten Schak Nielsen fra Afdelingen for Hjerte- og Kredsløbsforskning har modtaget 250.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet "Regulering af cnnexin 43 ved fosforylering og øget intracelluær calcium".

Jacob Bo Hansen fra Afdelingen for Celle og Metabolismeforskning har modtaget 230.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden, 100.000 kr. fra Carlsbergfondet, 80.000 kr. fra Brødrene Hartmanns Fond og 40.000 kr. fra Fonden til Lægevidenskabens Fremme til projektet "Genetiske screening til identificering af nye regulatorer af fedtcelledifferentiering".

Jacob Bo Hansen fra Afdelingen for Celle og Metabolismeforskning har modtaget 1,7 mio. kr. fra EU/FP7 som partner i konsortiet "Recruitment and activation of brown adipocytes as preventive and curative therapy for type 2 diabetes".

Jacob Bo Hansen fra Afdelingen for Celle og Metabolismeforskning har modtaget 30.000 kr. fra Else og Mogens Wedell-Wedellsborgs Fond til projektet "Dannelse af humane brune fedtceller".

Ph.d.-studerende Astrid Linde Basse fra Afdelingen for Celle og Metabolismeforskning har modtaget 50.000 kr. fra Aase og Ejnar Danielsens Fond til projektet "Mekanismer, der regulerer dannelsen af humane brune fedtceller".

Andreas Kjær fra Afdelingen for Endokrinologisk forskning har modtaget 500.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet "Molekylær billeddannelse til ikke - invasiv tumorkarakteristik og skræddersyet cancerterapi; Translationelle studier af neuro-endokrine tumorer".

Nils Billestrup fra Beta cell biology har modtaget 450.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet "The role of Bone Morphegeneic Proteins in diabetes".

Lene Nygaard Axelsen fra Afdelingen for Hjerte- og Kredsløbsforskning har modtaget 1.980.240 kr. fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom (FSS) til projektet "Cardiac lipid accumulation - A new risk factor for arrhythmias".

Ewa Soltysinska fra Afdelingen for Hjerte- og Kredsløbsforskning har modtaget 525.027 kr. fra Carlsbergfondet til projektet "Protection of the heart muscle against ischemic injury by activation of Ca2+ activated K+ channels"

Camilla Hansson Petersen fra Afdelingen for Molekylær Patologi har modtaget 232.400 kr. fra Hjärnfonden til projektet "Regulering av ADAM 17 i Alzheimers sjukdom-spelar mitokondrier en roll".

Anders Peter Larsen fra Ion Channel group har modtaget 1.554.384 kr. fra Det Frie Forskningsråd Sundhed og Sygdom (FSS) til projektet "Diabetic Cardiomyopathy and sudden cardiac death i diabetes - Role of cardiac calcium handling".

Cord Brakebusch fra Afdelingen for Molekylær Patologi har modtaget 1 mio. kr. fra Lundbeckfonden til projektet "RhoA function in cancer associated fibroblasts".

Nicole Schmitt fra Ion Channel Group har modtaget 200.000 kr. fra Aase og Ejnar Danielsens Fond og 50.000 kr. fra Fonden til Lægevidenskabens Fremme til projektet "Posttranslational modificering af Kv11 kanalen".

Nicole Schmitt fra Ion Channel Group og Morten Salling Olesen fra laboratoriet for Molekylær Kardiologi på Rigshospitalet har modtaget 600.000 kr. fra Fondsbørsvekselerer Henry Hansen og Hustrus Legat til deres fælles forskning inden for patogenese og behandling af hjerteflimmer.

John Robert Couchman fra Afdelingen for Molekylær Patologi har modtaget 450.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet "Heparan sulphate inbition of carcinoma cell invasion and extracellular matrix degradation".

Ulla Wewer fra Afdelingen for Molekylær Patologi har modtaget 35.000 kr. fra Læge Ingrid Munkholms Legat til projektet "Enzymes at the edge of cancer ".

Flemming Fryd Johansen fra Afdelingen for Molekylær Patologi har modtaget 35.000 kr. fra Direktør Emil C. Hertz og Hustru Inger Hertz Fond, 30.000 kr. fra Arvid Nilssons Fond, 23.500 kr. fra Fru Asta Bildings mindelegat og 10.000 kr. fra Lykfeldts Legat til projektet "RhoA's betydning for T-celle responset ved eksperimentel apopleksi".

Thomas Jespersen fra Membrane Protein Physiology har modtaget 300.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden og 300.000 kr. fra Læge Sofus Carl Emil Friis og hustru Olga Doris Friis' legat til projektet "Funktionel rolle af kalcium aktiverede SK kalciumkanaler i hjertet".

Jørn Wulff Helge fra Xlab har modtaget 4.621.980 kr. fra Collaborative Project - Small and medium Scale project (CP-SM) til projektet "Meta- Predict".