Bente Stallknecht får position som rådgiver for EU-kommissionen – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Bente Stallknecht får ...

18. december 2014

Bente Stallknecht får position som rådgiver for EU-kommissionen

Professor Bente Stallknecht er udpeget som medlem af det nyoprettede Scientific Panel for Health. Hun skal rådgive medlemmerne af EU-kommissionen i emner som diabetes, fedme og sund aldring.

Kun to forskere er udpeget i hele Norden, og det nye rådgivningspanel består af en eksklusiv skare på 27 fagpersoner. De lyse hoveder fra hele Europa skal delagtiggøre kommissionen i den nyeste forskning inden for en bred vifte emner, så beslutninger om fremtidens sundhed kan ske på et oplyst grundlag:

- Jeg er naturligvis meget beæret over udnævnelsen og ser frem til at rådgive kommissionen om nogle af de store samfundsudfordringer Europa står overfor med en aldrende befolkning. Panelet er nyetableret, men den grundlæggende tanke er, at den europæiske sundhedsforskning skal komme borgerne til gode – at vi skal rådgive for et sundere samfund. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til at repræsentere dansk forskning i diabetes, fedme og sund aldring på de bonede gulve i Bruxelles, siger Bente Stallknecht.

Bente forsker i fysisk aktivitet og fedme, og aktuelt er projekterne fokuseret på udholdenhedstræning, appetitregulering, energibalance og insulinfølsomhed hos overvægtige mennesker. Hun leder blandt andet det tværvidenskabelige projekt Governing Obesity.