Professor Antonio L. Cuesta-Muñoz ny gæsteprofessor på BMI – Københavns Universitet

Biomedicinsk Institut > Nyheder > Professor Antonio L. C...

06. marts 2014

Professor Antonio L. Cuesta-Muñoz ny gæsteprofessor på BMI

Professor Antonio L. Cuesta-Muñoz, MD, PhD, fra Instituto de Invistagación Biomédica de Malaga i Spanien har fået tildelt et stipendium fra Danish Diabetes Academy til at forske på Biomedicinsk Institut i seks måneder fordelt på to år.

Antonio vil blive tilknyttet Afdeling for Celle og Metabolismeforskning og samarbejde med Professor Jens Høiriis Nielsen og Professor Nils Billestrup samt med Professor Jens Juul Holst og Professor Torben Hansen fra Novo Nordisk Fondens Center for Basal Metabolismeforskning.

Projektet omhandler undersøgelse af beta-celler med aktiverende mutationer i genet for glukokinase, som gør beta-cellerne særligt følsomme for glukose og dermed bedre egnet til at behandle patienter med diabetes. Denne mulighed vil blive belyst in vitro og i diabetiske dyremodeller.